El concurs literari AMIC-Ficcions visita Menorca i inicia la fase final

54 alumnes de les Illes Balears arriben a la final de la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions Un total de sis docents de les illes d’Eivissa, Mallorca i Menorca són finalistes en la categoria de professor més motivador del certamen. 

La setzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat el seu llistat de finalistes. De les 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 34 relats de 54 joves de les Illes Balears dels quals 8 grups són d’Eivissa, 19 de Mallorca i 7 de Menorca, i 6 docents que han arribat a la final. En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 119 de Catalunya (187 alumnes), 44 del País Valencià (71 nois i noies), 34 de les Illes Balears (54 alumnes) i 3 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 35 docents finalistes dels següents territoris: 20 de Catalunya, 6 d’Illes Balears, 7 del País Valencià i 2 d’Aragó.

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació rècord pel que fa al nivell d’implicació de l’alumnat amb un increment de més del 30% dels grups que han publicat el 1r capítol dins el certamen de creació literària, amb un total de 2.336 històries presentades a través de la pàgina web del concurs, assolint així el rècord de participacions en la història del concurs.

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino, la Fundació Jordi Sierra i Fabra, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell Insular de Menorca, el Consell Insular de Mallorca i el Consell Insular d’Eivissa. Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca (7 de maig), Eivissa (9 de maig), València (14 de maig) i Mallorca (16 de maig). I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona dimecres 22 de maig al CaixaForum Barcelona que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic, smartwatch i auriculars sense fils.

També es premiaran als professors/es més motivadors/es dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per illes sortirà el Premi al Professor/a més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Menorca (10 finalistes de 7 grups i 2 professores)

• Grup andreumoll de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella

• Grup Elías de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó

• Grup JHT del Col·legi Concertat Sant Francesc d’Assís de Ferreries

• Grup Julialupialme de La Salle d’Alaior

• Grup Núria Sintes de La Salle d’Alaior

• Grup PCN del Col·legi Concertat Sant Francesc d’Assís de Ferreries

• Grup Pepe De Olives del Col·legi Concertat Sant Josep de Maó

Professora del Col·legi Concertat Sant Francesc d’Assís de Ferreries

Professora de La Salle d’Alaior

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari