BARBA ROSSA, DE LA NOVEL·LA AL TEATRE

Barba-rossa és una adaptació teatral de la reconeguda novel·la històrica del menorquí Joan Pons. Barba-rossa, el corsari més odiat per l’occident cristià, fou un heroi admirat a l’orient mahometà, en el marc de la confrontació global entre els dos imperis del segle XVI. Companyia LA TRUP

 

Sinopsi

1535. Carles I d’Espanya arriba al Port de Maó i demana conèixer Roger Genestar. Aquest humil caçador d’ocells cantaires és un cristià que ha conegut Barba-rossa, i l’emperador, al front d’una immensa flota, va camí d’Alger, feu del famós corsari, per destruir-lo. Al final, els cristians guanyaran aquesta batalla, però Barba-rossa sobreviurà i demostrarà que segueix operatiu. Així que l’1 de setembre de 1535 assetjarà Maó, que es rendirà i serà passada a sang i foc. Però entre aquests dos fets històrics coneixerem la fantàstica història de Roger Genestar, que va viatjar pel Mediterrani del segle XVI a la recerca d’un amor ideal i a cavall de dos mons en guerra, el cristià i el musulmà, enfrontats pels interessos de dos poderosos imperis, el turc i l’espanyol. Els humans es maten i s’esclavitzen els uns als altres d’orient a occident, mentre, de nord a sud, els ocells de plomes acolorides i de cants elegants que caça Roger Genestar, uneixen pacificament tots els països del mare nostrum i ens evoquen la poesia, la bellesa i la cultura comuna.

ENTRADES · PREESTRENA A MAÓ

Sorpresa! Joan Pons ens va xerrar de la novel·la al programa PORQUEJADES de la primera temporada! MOOOLT abans de que es convertís en un guió teatral. En xerram amb ell distesament… amb mooooolt d’humor!

EN BARBA RO-RO-ROSSA A L'ABORDATGE

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari