“Biblioteca Freak” de Xec Pons, finalista dels premis Sonor 2024.

El pòdcast de Ràdio Far, conduït per l’escriptor menorquí, nominat a millor guió del premi del jurat.

 

Xec Pons Sans s’estrenava amb la seva primera novel·la, La Mar Tancada (Llentrisca Edicions, 2023) l’abril de fa just un any, però actualment emet ja la cinquena temporada del programa Biblioteca Freak de Ràdio FAR, on exposa, fins a les entranyes, les seves lectures i referents literaris “poc convencionals”. Un pòdcast literari, però amb referències cinematogràfiques i musicals que t’endinsen en un món propi, com el del protagonista de La mar tancada, un home, a prop dels quaranta, immers en una quotidianitat solitària, silenciosa, opressivament opaca, de la qual vol escapar, però la por al canvi, al que és desconegut, l’impulsa a aferrar-se a qualsevol cosa per no avançar a la vida. 

Biblioteca Freak és la particular biblioteca d’en Xec Pons, plena de llibres allunyats de les llistes del més venuts, obres que l’han colpit pel seu argument, personatges, estil narratiu, recursos literaris o, simplement, com diu ell, “llibres que el flipen”.

D’entre les més de 200 candidatures, el jurat del guardó ha escollit tres finalistes per categoria. Els projectes guanyadors dels Premis Sonor 2024 s’anunciaran durant la gala d’entrega de premis que se celebrarà el pròxim dilluns 29 d’abril a les 20 h a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou.

 

Enguany, els Premis Sonor han superat per primer cop els 200 pòdcasts que s’han presentat a les diferents categories. Concretament, hi ha hagut 175 candidatures de pòdcasts diferents i fins a 217 candidatures totals, ja que un projecte es podia presentar a més d’una categoria. En aquest sentit, l’organització  destaca la consolidació del guardó dins del panorama del pòdcast en llengua catalana, com demostren les xifres, i es compromet a continuar visibilitzant el talent dels en la creació de contingut en l’àmbit sonor en català.

 

Consulta tots els pòdcast finalistes aquí.

BIBLIOTECA FREAK

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari