CERTAMEN TERRA I CULTURA 2024

La Fundació Lluís Llach ha convocat la 17a edició del Certamen Terra i Cultura, que atorgarà el Premi Miquel Martí i Pol 2024 a la millor cançó amb música original basada en un poema escrit o adaptat en llengua catalana. La iniciativa, impulsada pel cantautor i escriptor Lluís Llach, dona suport i visualització a la música i la poesia catalana, amb una aportació de 3.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill per al guanyador, i com a novetat enguany un segon premi dotat amb 1.000 euros, a més d’oferir actuacions a festivals i cicles de música i poesia.

 

Els poemes musicats inèdits o publicats el darrer any –del 12 de setembre del 2023 a l’11 de setembre del 2024– que vulguin participar-hi s’han d’enviar al formulari previst al web www.terraicultura.cat abans de les 24 hores del dimecres 11 de setembre del 2024. També es poden enviar les gravacions en format físic a Enderrock – Certamen Terra i Cultura (c/ Mallorca, 221, sobreàtic, 08008 Barcelona).

 

Si ho considera oportú, el jurat també es reserva el dret de valorar tots els enregistraments publicats el darrer any en qualsevol format. Els poemes, de qualsevol poeta clàssic o contemporani, han d’estar editats en el moment de publicar la gravació. El jurat, nomenat per la Fundació Lluís Llach i integrat per persones de l’àmbit musical, poètic i periodístic, es reunirà a Porrera del 8 al 10 de novembre del 2024 per decidir el guanyador del certamen entre els cinc finalistes. Unes setmanes abans Lluís Llach farà pública una primera selecció amb les 25 millors composicions amb adaptacions de poemes en català.

 

Els artistes premiat i finalista hauran de presentar el seu repertori en una actuació amb un mínim de dues cançons –a més del poema musicat– a la gala de lliurament del XVII Premi Miquel Martí Pol, que tindrà lloc el dimecres 13 de novembre a la Casa Golferichs de Barcelona. A més, el guanyador també tindrà una actuació remunerada a la Festa Major de Porrera de l’any vinent.

 

L’any passat el premi va recaure en la musicació de la felanitxera Mar Grimalt per la seva musicació de “La inutilitat”, de Damià Huguet, mentre que el Premi Accèssit Ramon Muntaner es va atorgar a Coloma Bertran i Lia Sampai per “Desolació”, de Joan Fuster.

Les bases completes es poden consultar al portal web del Certamen Terra i Cultura.

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari