24/2/24 · Cinc concerts i un llibre per el 5è festival Maquetes

El cartell comptarà amb duet mallorquí d’electrovers JANSKY i les bandes de Menorca: Leonmanso, Pele Punautor i Dj Bass a més a més de la popular banda menorquina The Binigaus Band.

 

El proper 24 de febrer Ràdio FAR celebra el cinquè Festival Maquetes coincidint amb el desè aniversari des FAR Cultural i els cinc anys de Ràdio FAR com a plataforma de pòdcast i ràdio cultural. Les activitats començaran al migdia amb el músic LEONMANSO. El cantautor de Ciutadella obrirà el festival a les 12 h al Centre d’Art i Cultura de Can Àngel (Es Mercadal) amb una presentació especial amb concert del seu primer poemari (Tot està escrit, 2023, Llentrisca edicions) amb epíleg de Joan Miquel Oliver. El Festival seguirà a partir de les 18 h a la Sala Multifuncional des Mercadal.

 

Per ordre d’actuació, Pele Punkautor encetarà el capvespre amb la seves lletres d’esperit crític i amb molt d’humor. Tot seguit, The Binigaus Band,  que amb tres discos publicats s’han convertit en una de les bandes de pop rock de referència a Menorca. En la segona part del festival, serà l’electrònica que tindrà el protagonisme. JANSKY ens compartirà ritmes i versos per celebrar, també, el seu desè aniversari. El 2013, el duet format per la poeta Laia Malo i el músic Jaume Reus debutava al Sónar de Barcelona, i naixia un nou subgènere d’electrònica —l’electrovers. Des de llavors, el seu directe evocador i elèctric a partir de sons de la natura, beats digitals propis, baixos i ritmes analògics, flauta travessera beatbox i una veu única en català ha girat per Portugal, Marroc, Regne Unit, França, Itàlia, Polònia i Corea entre d’altres, i ha rebut guardons com el SUNS Europe i l’Enderrock Especial del Jurat. El darrer projecte, Insecta Dance Music, ha estat coproduït amb el Mercat de Música Viva de Vic i premiat als Sound Of The Year Awards de la BBC3. La nit continuarà amb l’estil propi de DJ Bass, un dels DJ que ha sonat més dins l’escena menorquina acumulant èxits a cada sessió.

 

L’origen del Festival Maquetes sorgeix del pòdcast de Ràdio FAR, on també es poden escoltar els més de sis-cents pòdcasts que el col·lectiu ha elaborat amb els quasi cinc anys d’existència i escoltar la ràdio en directe de tots els gèneres a partir de l’arxiu musical més gran de menorquina.

ENTRADES

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari