6/3/2024 · El Panorama de la Jove Fotografia Europea s’exposa a l’IEFC

L’exposició Panorama de la Jove Fotografia Europea finalitza la itinerància a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). El projecte que té com a l’objectiu unir les seves xarxes i conèixer públics i artistes transfronterers va seleccionar durant el 2023 a cinc artistes joves provinents de les escoles col·laboradores i centres col·laboradors: Sergi Orovio per part de Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), Irene Monteagudo Tudela de l’Escola Internacional de fotografia Grisart, Jonàs Forchini, de École Nationale Supérieure de la Photographie d’Arles (ENSP). Elena Godefroy de École Technique Privée de Photographie et d’Audiovisuel de Toulouse (ETPA) i Lluc Pallicer Ribas, fotògraf en representació de les Illes Balears.

El projecte Transpyrénéenne Photographique (Fotogràfica Transpirinenca) amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Fruit d’aquest acord, 3 entitats transfrontereres com són Lumière d’Encre (Ceret, Occitània), Es Far Cultural (Illes Balears) i l’IEFC

El programa de la itinerància és el següent transcorrerà al llarg del dia 6 de març. Al matí, participaran en una  visita guiada a Foto Colectania i acte seguit, aniran a la seu de Ediciones Posibles, on Àlex Llovet mostrarà tot el procés que porta la creació i producció d’un fotollibre. A la tarda del 6 de març, tots els actes estaran oberts al públic. A les 17.30 h, Pierre Barbot, Cap del Departament de Fotografia de l’ETPA de Tolosa (Toulouse) i President d’Images Singulières parlarà de la nova proposta en format residència de creació que s’instalarà al Parc Natural de Cévennes. Mathis Benestebe i Caroline Andrivon en representació de l’ETPA, presentaran els seus projectes.

Tot seguit, a les 18.30 h, Tomeu Coll, fotògraf mallorquí guanyador de diversos premis de fotoperiodisme i fotografia documental ens parlarà de la seva obra i del seu projecte en format fotollibre “Badlands”, per acabar a les 19.30 h amb la Inauguració de l’exposició Panorama de la Jove Fotografía Europea.

Fotografires d’Elena Godefroy© i Sergi Orovio ©

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari