El guanyador de la modalitat escolar de secundària va ser Joan Pons Fedelich, alumne de 1r d’ESO de l’Institut M. Àngels Cardona de Ciutadella, amb les gloses titulades “Jo no som un jove fi, però qui no arrisca no pisca”, “perquè el jurat hi ha vist un jove glosador prometedor, que coneix els recursos i la ironia de la glosa i que a més ha sabut incloure referències intertextuals a elements de la cultura popular”.

 

Els guanyadors de la modalitat escolar de primària van ser el grup de 5è de primària del Col·legi Sant Francesc de Sales de Ciutadella, amb les gloses titulades “Sant Joan”, “pel domini de la mètrica, l’interès de la temàtica i el sentiment que expressa cap a la festa”.

 

Com a finalistes, en la modalitat general, el jurat va concedir una menció a les gloses titulades “El mestre de Trepucó”, de Miquel Àngel Adrover Perelló, “per la perfecció tècnica i la capacitat de dur la glosa cap a l’àmbit més poètic”.

Les finalistes en la modalitat escolar de secundària van ser les gloses titulades “Que polida, Menorqueta”, d’Iker Gener Moll, Francesc Caymaris Rigo i Pau Uris Cardona, estudiants de l’Institut M. Àngels Cardona de Ciutadella, de les quals el jurat destacà “la qualitat tècnica, la riquesa lèxica i la temàtica tractada”.

 

El jurat va voler destacar la qualitat de totes les obres presentades i va agrair i encoratjar la feina dels centres educatius en la pràctica i difusió de la glosa.