Jornada sobre la NATURA SONORA

El pròxim 11 d’abril, a partir de les 18 h, tindrà lloc a la Seu de l’IME la jornada titulada “Natura Sonora”. Aquesta és una activitat complementària a les Jornades dels 30 anys de la Reserva de Biosfera que es van celebrar el febrer de 2024 per tractar qüestions urgents i d’interès social davant el canvi de model energètic.


Programa:

18h Xerrada “Del paisatge sonor a la ecoacústica” amb Jaume Reus Viver, ambientòleg, investigador i divulgador científic.

Xerrada sobre el paisatge sonor als espais naturals on introduirem la importància del so com a recurs natural (imprescindible per a la supervivència d’una gran quantitat de grups faunístics), com a font d’informació científica (utilització per a l’estudi ecològic d’espècies i hàbitats), i com a servei ecosistèmic (eina de divulgació ambiental, font de gaudi i salut, element del patrimoni immaterial).

Introduirem els fonaments de l’ecoacústica, la ciència que estudia els ecosistemes a través del so, i coneixerem algunes de les seves aplicacions a través de projectes que s’estan realitzant a les Illes Balears en l’àmbit de la recerca científica, la divulgació ambiental i l’art-ciència. 

19h Presentació del projecte RINS (ruta inclusiva de natura sonora) amb Marina Enrich Genestar i Cristian Pons Coll, Associació Es FAR Cultural.

RINS (Ruta Inclusiva Natura Sonora) és un projecte de laboratoris transfronterers de disseny, creació i transferència de coneixement i intercanvi de bones pràctiques per a crear rutes de patrimoni sonor que siguin inclusives i accessible per a tothom. La RINS està organitzada per Sound Earth Legacy (Catalunya) i Andorra Recerca+Innovació (Andorra) i es FAR Cultural / Ràdio FAR. Un projecte finançat per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), mitjançant la primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera.

19.20h Ruta sonora pel Parc natural de s’Albufera des Grau amb Oscar Garcia Febrero, biòleg i ornitòleg

Escoltarem la Ruta Inclusiva Natura Sonora del Parc natural de s’Albufera des Grau. Una ruta de patrimoni sonor inclusiva i accessible per a que tothom pugui gaudir del paisatge sonor del nostre emblemàtic Parc natural. Enregistrament de sons de la natura, comentat per l’ornitòleg, Oscar Garcia Febrero.

20h. Final de l’acte.

Activitat oberta a tots els públics i adaptada a persones cegues o amb deficiència visual greu.

ESCOLTA RINS
MÉS INFORMACIÓ

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari