KM ZERO 32> CIRURGIANES DEL PAPER: JUDIT TUR, RESTAURADORA D’OBRA GRÀFICA

Obrim la darrera entrevista d’aquesta temporada dedicada als Artesans de Menorca. Ens ha valgut la pena arribar fins aquí per descobrir oficis com el que hem conegut avui: el de na Judit Tur, conservadora, restauradora gràfica i enquadernadora.

 

La feina de na Judit va tant a l’essència de l’artesania que, fins i tot, en moltes ocasions, s’acaba fabricant ella mateixa les eines i les matèries primeres amb què treballa. La seva vocació abasta un camp immens de coneixements, des de la química fins a la història i les humanitats; també requereix una sensibilitat i precisió tècnica on l’error no està permès.La seva feina de cirurgiana i l’expertesa en paper li permeten salvaguardar la nostra història, escrita en documents i llibres de segles passats.

 

Amb una tasca pacient, minuciosa i modesta —i injustament invisibilitzada—, na Judit és l’única persona de Menorca que es dedica a aquest art de recuperar llibres morts.En un món on el text i la imatge són cada vegada més volàtils, ella es dedica incansablement a curar-los de les ferides del temps i convertir-los en matèries perdurables. Ens podeu acompanyar al seu taller, on hem descobert tot un món nou i amb una científica humanista al capdavant.

TOTS ELS CAPÍTOLS de km zero

ESCOLTA RÀDIO FAR EN LÍNIA

24 h de música i cultura de Menorca!

DARRERS CAPÍTOLS DE KM ZERO

Etiquetes:

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari