KM ZERO 25 > A FERRERIES FA FRED I ENS ESCALFAM AMB CARBÓ

Benvingudes i benvinguts a aquesta nova temporada de Km 0, en el que na Càrol López cedeix el micròfon a n’Anna Gornès (Graduada en Sociologia i màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals). Si en aquest programa fins ara ens havíem centrat en qüestions de Medi Ambient, en aquesta nova edició ens dedicarem exclusivament a l’artesania i als artesans de Menorca. Què fa falta per ser un artesà? Què és per noltros l’artesania? I què hi pinta Menorca en tot açò?

 

En principi la feina d’un artesà consisteix a fabricar de manera manual algun producte exclusiu, sense s’ajuda de maquinària ni automatitzacions. Però, la característica més important de l’artesania, és que aquesta es configura a partir d’una dimensió cultural i social. Varia segons el paisatge, el clima, els recursos i la història del lloc on es realitza. És a dir, els objectes que crea un artesà adopten valors simbòlics i ideològics de la cultura local.

 

És normal, idò, que a Menorca, el món de l’artesania estigui estretament lligat als oficis tradicionals, oficis que formen part de s’imaginari cultural com el de trencador o carboner.

TOTS ELS CAPÍTOLS de km zero

ESCOLTA RÀDIO FAR EN LÍNIA

24 h de música i cultura de Menorca!

DARRERS CAPÍTOLS D’ERISSONES

Etiquetes:

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari