RÀDIO FAR

 

Ràdio Far és el projecte de ràdio cultural, independent i col·laborativa de Es Far Cultural. Un mitjà que vol ser generador de continguts culturals i una eina per dinamitzar i fer arribar de manera senzilla i en català la cultura present, passada i futura que ens envolta.

 

Dia 23 d’abril de 2019, Sant Jordi, i amb motiu del dia del llibre s’enregistra el primer programa, un programa especial que per una banda fa un repàs de les activitats dutes a terme per Es Far Cultural els anys anteriors durant el dia del llibre i per un altre serveix de mostra per engrescar al públic a participar-hi.

 

Amb la llavor del primer programa i la crida feta, en menys de 24 h hi havia una vintena de propostes i gent interessada a participar del projecte, de les quals en van sorgir els primers programes: Maquetes, on el conegut músic Pedro Sánchez Tuomala recupera els grups que van enregistrar algun disc o alguna maqueta als anys 80 i 90, Biblioteca Freak, amb Xec Pons, que ens recomana els seus llibres de capçalera (capçalera freak) i Sonora on es recupera de la mà de les persones de més edat dels pobles la memòria oral de Menorca.

 

Ràdio Far neix a Menorca, i es dirigeix a les menorquines i els menorquins, però la mar en aquest cas no és una barrera i vol ser un referent també fora de l’illa per qui vulgui aproximar-se a la realitat de Menorca des de l’escolta activa.

 

Benvinguts i benvingudes a Ràdio Far.