RESIDENTS 08 > Lana Duval

Avui escoltau la conversa amb l’artista visual Lana Duval. El passat mes de març 2021 va arribar des de Toulouse (França) a Casa d’Artistes per fer una residència i treballar sobre el paissatge i la seva representació.

 

Lana Duval, artista visual nascuda a Biarritz (sud de França) el 1991. Es va graduar a l’Escola d’Art Pirineus des del 2015. Viu i treballa a Toulouse, França. Treballa amb imatges de transmissions, principalment els paisatges, pantalles de pel·lícules famoses i vistes de  llocs famosos que es poden trobar a la xarxa.

 

Utilitza el component estètic d’aquestes imatges atractives com colors brillants i brillantor per convertir-les en imatges-miratge. Amb la seva imatge-miratge intenta interactuar amb els nostres records. La seva intenció és desenvolupar pintures boiroses que puguin semblar familiars, com si vinguessin directament dels records de la gent. El paisatge és un tema principal de les seves pintures: l’aigua, la terra, les textures són els personatges principals i cap figura humana per deixar que l’espectador abraci la pintura com un mitjà, el seu propi entorn durant uns minuts. Fa algunes instal·lacions a l’espai amb les seves pintures, sovint utilitza tèxtils o materials escultòrics. L’espai és una oportunitat per construir una ficció amb diferents angles de visió, per oferir una història potencial basada en un record emocional.

DARRERS CAPÍTOLS DE RESIDENTS

Marina E.G.

marina.enrichgenestar@gmail.com
Sense comentaris

Publica un comentari