Z000M! Cartellàs del 5è Festival Maquetes

Aquesta imatge és un dels tres dibuixos que completen un tríptic anomenat Brecha (Es esa radicalidad la que agita mi espíritu e impide la indiferencia). Els tres edificis representats són: la seu del Fons Monetari Internacional (FMI), la seu del Banc Mundial i la seu de l’Organització Mundial del Comerç (OMC). El cartell pel festival MAQUETES i desè aniversari des Far Cultural és sobre aquest darrer. Són les tres institucions que, juntament amb grans corporacions i altres entitats configuren la realitat econòmica mundial. Una realitat econòmica global que té clares repercussions negatives o catastròfiques en la vida diària i local de les persones habitants de tot el globus.

 

Actualment, l’FMI és probablement la institució de govern no estatal més poderosa del món. És, en essència, un prestador. L’FMI, juntament amb el Banc Mundial i l’OMC, són les tres entitats responsables de l’empobriment dels països del, mal anomenat, tercer món i, per tant, responsables directes de milions de morts. Aquestes entitats imposen les seves pròpies conviccions econòmiques a països menys desenvolupats econòmicament, condicions que afavoreixen el reemborsament a costa de les persones pobres i les treballadores. Imposa programes d’austeritat que retallen serveis públics i eliminen subvencions estatals destinades a mantenir baixos els preus de molts aliments.

Aquestes tres entitats s’han utilitzat com a símbol de l’establishment econòmic que configuren la nostra realitat. Una sort d’estàtua d’un dictador que cal derrocar. Reformulant, així, els mites i les icones que representen el poder en l’actualitat.

PÒDCAST DE CRISTÒFOL PONS > KÀPSULES D'ART
5è FESTIVAL MAQUETES · ENTRADES

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari