Marijo Ribas, amb “Créixer cap amunt, cap avall, avant i enrere en el temps” posarà fi al Menorca Doc Fest

El Menorca Doc Fest es va apropant al final i amb la inauguració de l’artista mallorquina Marijo Ribas obren l’última exposició.

 

Marijo Ribas és una artista multidisciplinària amb formació en fotografia, art públic, disseny i vídeo (Universitat de Barcelona, Elisava i HFG Frankfurt), interessada pels nous i vells mitjans, l’escultura, la instal·lació i l’art tèxtil. Des del 2003 ha participat en exposicions en espais com Frac Corse, Spazju Kreattiv Malta, MUU Kaapeli Helsinki, Cercle de Belles Arts Madrid, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Centre d’Art Santa Mònica, LABoral Centre d’Art, Es Baluard Museu, etc. Ha realitzat nombroses residències en centres de producció i investigació com: Les Cigarreres Alacant, MediaLAB Prado Madrid, Edinburgh Sculpture Workshop, Belgrade A.I.R o Lichtenbetg Studios Berlin, entre d’altres.

 

Aquest any visita Menorca i presenta, Créixer cap amunt, cap avall, avant i enrere en el temps, el projecte de recerca sobre les relacions entre dos fenòmens molt vinculats a l’illa de Mallorca: les coves calcàries d’explotació turística i els castells neomedievals, construïts sobretot en les dècades del boom, els anys 60 i 70. El nexe s’estableix quant a la construcció dels espais com a premissa per a narratives ficcionades. El concepte de simulacre o hiperrealitat apareixen tant en l’espai geològic com en l’arquitectura falsejada, tots dos espais creats o explotats per a crear una oferta desitjable al turista, àvid d’experiències simbòliques domesticades.

 

La mateixa façana, recorregut o il·luminació condueixen a la recreació de tot un imaginari amb aspiracions de ser memorables, alhora que fàcilment comprensibles, amb una capa de narrativa que en moltes ocasions és ampliada per la literatura, el cinema o guies turístics o turoperadors. L’explotació del territori entesa com a producte de consum, té un impacte tant en l’arquitectura, com la geografia, paisatge i la construcció identitària local.

Després de comprovar que l’absurd de créixer en totes direccions ha provocat el col·lapse, aquest projecte proposa repensar el model per invocar un necessari decreixement.

 

L’exposició estarà disponible del 9 al 27 de novembre a l’Espai Sant Josep de Ciutadella. Els horaris de visita són de dimarts a divendres de 17 h a 20 h i els dissabtes de 10.30 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h.

La inauguració serà el dissabte 9 de novembre a les 11 h.

Amb el suport de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca.

 

Menorca Doc Fest també inclou presentacions, demostracions de fotografia, jornades, tallers i conferències. Compta amb el patrocini de la Fundació Foment de Turisme de Menorca. Amb el suport de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca, Ajuntament des Mercadal, Ajuntament de Sant Lluís, Ajuntament de Maó, Ajuntament de Ciutadella, Fundació Baleària, Fundació Guillem Cifre de Colonya, Menorca Preservation i Acción  Cultural Española (AC/E) gràcies al seu Programa per a la Internacionalización de la Cultura Española (PICE).

ENTRADES

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
No Comments

Post a Comment