RESIDENTS 15 > Jordi Morell
Avui xerrem amb Jordi Morell, artista en residència en el marc del projecte Deslocalitzacions. Relacions simbiòtiques entre residències, un projecte de creació en xarxa, fruit de la col·laboració entre Es Far Cultural i Experimentem amb l’ART, les quals gestionen dos projectes de residència artística, Casa d’Artistes i La Residencia EART i que planteja una residència de recerca artística, a través d’una estada creativa a la Casa d’Artistes a Menorca.
<<Jordi Morell (Salt, 1975) Artista visual i professor lector (programa Serra Húnter) del Departament d’Arts Visuals i Disseny, Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona. Viu i treballa entre Barcelona i Darmstadt (Alemanya).
Recentment ha gaudit d’una beca per a la recerca i la innovació en l’àmbit de les arts visuals (2020), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del centre 1646 (la Haia, Països Baixos), pel projecte “Tots els colors duen al negre” –en el qual l’estudi van ser els colors de les aigües vistes al voltant de la Haia i en relació amb la pintura de paisatge del segle d’or neerlandès.
En relació amb aquesta línia de recerca destaca, també, el seguiment de la desurbanització i restauració dels aiguamolls de la Pletera a l’Estartit (Costa Brava) realitzada en col·laboració amb el projecte LifePletera, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis (UdG) i la iniciativa artística “Lloc, memòria i salicòrnies”. El resultat va ser el projecte “La Pletera: un cas d’entretemps” (2015-2018), el qual agrupa diferents sèries de treballs i, entre aquests, la sèrie cromàtica inspirada en els tanins de les aigües de les llacunes.
Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en espais nacionals com: ACVic (Vic), Centre d’Art Santa Mònica (Barcelona), Casa Encendida (Madrid), Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, Capella de St. Nicolau (Girona), Museu de Tortosa, Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), Sala 15 de l’Àrea de Creació Contemporània d’Olot, Sala d’Art Jove (Barcelona), Galeria Espai 2nou2 – Senda (Barcelona), Espai Cavallers (Lleida), Fundació Studium (Girona), així com en internacionals: Marburger Kunstverein (Marburg), Schauraum (Darmstadt), Vrije Academie (La Haia), Centre d’Études Catalanes (París), Musée d’Art Moderne de Céret, École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (París), Salon de Jeunes Créateurs Européennes (itinerant). Ha gaudit de beques de creació artística com ara: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Fundació Guasch-Coranty, Fundació Felícia Fuster, Fundació Rodríguez-Acosta.
Ha publicat diversos articles a la revista Estúdio, artistas sobre outras obras (Facultat de Belles Arts, Universitat de Lisboa) i a la BR::AC (Barcelona Research Art Creation). Des del 2007 col·labora amb contribucions artístiques amb la revista “Aurora. Papeles del Seminario Maria Zambrano (Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona).>>
Deslocalitzacions compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Consell Insular de Menorca.
ESCOLTA EL CAPÍTOL
DARRERS CAPÍTOLS DE RESIDENTS
- 19 de setembre de 2024
RESIDENTS 53 > teresa w
- 12 de setembre de 2024
RESIDENTS 52 > Estel Boada
- 5 de setembre de 2024
RESIDENTS 51 > Silvia Renda
- 29 d'agost de 2024
RESIDENTS 50 > Marco Loi
Sense comentaris