El músic Pedro Sánchez Tuomala ens descobreix en aquest podcast aquelles conçons que sempre hem escoltat i balat, pot ser cantat i no tenim ni idea del que diuen i pot ser a partir d’ara les escoltarem diferent, ja que el que expliquen és terrible! no us perdeu aquest podcast que us posarà de peus a terra!

ESCOLTA'L!

L’epístola o carta és un text la funció principal de la qual és la comunicació entre el remitent o emissor (qui redacta) i el destinatari (qui la rep).
Avui dia, la carta ha abandonat quasi completament el correu postal per traslladar-se al correu electrònic, substituint el seu nom per missatge; ja no rebem cartes, sinó missatges. Els temps canvien i en tot canvi es perd qualque cosa, com les sensacions: el tacte de la carta, l’olor de la carta, la personalitat de la lletra de l’emissor de la carta (si no s’escriu amb màquina d’escriure o amb l’actual ordinador), l’emoció de rebre la carta…
Epistolari Xprees reivindica l’ús d’aquest art en vies de desapació repassant diverses cartes de personatges històrics o fets curiosos.

ESCOLTA'L!
No són hores és un taller d’experimentació sonora radiofònica, una exploració per l’ entropia màxima de la música.
Proposem a la persona oient endinsar-se en un recorregut pel territori inabastable que és l’art sonor. Explorar diverses propostes formals i tècniques fent servir l’illa de Menorca com a punt d’ancoratge. Perquè, senyores, senyors i senyoris, Menorca inspira.
Són esperables glitches, girs inesperats i coses rarotes.
ESCOLTA'L!

Ses Mesurades (que pren el nom de la revolta de la població menorquina de 1810 davant la carestia, els impostos, el manteniment de tropes i el malestar davant la nova i corrupta administració espanyola) és un espai radiofònic on coneixerem exemples de persones que, amb la seva lluita i persistència, sostenen una Menorca cada cop més oblidada. Volem donar veu al treball que fan les pageses i els pagesos d’aquesta illa, compartir la seva mirada i les seves preocupacions i fer valdre una forma de vida i una activitat que continua mantenint des de l’ombra a la nostra cultura i al seu paisatge.

ESCOLTA'L!

El músic Pedro Sánchez Tuomala ens descobreix en aquest podcast a grups menorquins que han gravat alguna maqueta o disc i ja no estan en actiu però han deixat una petjada musical en la història de la música a Menorca.

ESCOLTA'L!

L’escriptor Xec Pons ens proposa llibres, generalment poc convencionals, un poc freaks, que l’han colpit de qualque manera, ja sigui pel contingut, estil, tècnica… acompanyades per una petita selecció musical inspirada en els llibres dels quals es xerra.

ESCOLTA'L!

A través de diàlegs entre persones i entitats vinculades al medi ambient coneixerem les iniciatives i les bones o males pràctiques mediambientals que es fan a Menorca, tot amb un punt de reflexió i autocrítica per millorar el nostre entorn.

ESCOLTA'L!

El curador independent i escriptor Carles Jiménez (Barcelona, 1963) ens proposa una passejada per l’art d’ací i d’allà, d’avui i d’ahir, des d’una visió inclusiva i transversal que faci de l’art un amic, un company de viatge o una musa inspiradora.

ESCOLTA'L!

Sample filosòfic és un programa de ràdio situat en els intersticis entre l’art i la filosofia. Busquem generar un espai de pensament i creació polifònic, crític i emancipatori.

ART EN CURS

 

 

ESCOLTA'L!

La glosa és un diàleg a tres, entre glosadors i públic, improvisat sí, però quin diàleg no ho és d’improvisat? Un poc de tot, però sempre amb un to d’humor, que pot ser molt sèrio, i amb esperit crític constant. No volem perdre la tercera pota esencial del glosat, us animam a participar, i que ens envieu gloses pròpies, recordades, gravades, records, anècdotes a onesdemots@gmail.com

ESCOLTA'L!

Laia García proposa diàlegs entre persones d’àmbits professionals diferents. Per mitjà d’aquestes converses coneixerem com han afrontat la nova situació provocada per l’aparició de la Covid-19.

 

 

ESCOLTA'L!

Programa d’entrevistes als artistes participants al cicle ARTS AL NORD, on artistes residents i visitants a la Casa d’Artistes de Montpalau ens expliquen els seus projectes. El programa està presentat per joves voluntaris en un projecte formatiu audiovisual. 10 capítols amb entrevistes als músics de Arts al Nord.

 

ESCOLTA'L!

Sonora és un recorregut per la memòria oral de gent major dels pobles de Menorca. En la primera temporada sentirem històries del poble més al nord de l’illa, Fornells, tractant temes com la guerra civil i la postguerra, històries de pescadors i fins i tot codolades.

ESCOLTA'L!

Les entrevistes i xerrades amb els participants del Menorca Doc Fest, festival de cinema i fotografia documental de Menorca, tant de l’any 2019 com de l’any 2020, les podeu escoltar des d’aquest espai.

 

ESCOLTA'L!

RESIDENTS, conduït per l’artista-performer Marina E.G., recull el treball, les experiències i les sensacions dels residents en la seva estada a la Casa d’Artistes de Montpalau, dona a conèixer la seva obra i figura, i divulga punts de vista creatius sobre la nostra contemporaneïtat, a través de converses amb els i les artistes que han passat per la Casa d’Artistes o directament amb peces artístiques,  com  la lectura d’un poema, la creació sonora experimental per a podcast, etc.

ESCOLTA'L!

Erissones és un programa dedicat al feminisme, a la mirada i paper de la dona en el món cultural, social i professional. Volem descobrir com es viu des de Menorca aquest plantejament tan necessari (la defensa de la igualtat social real) i tan en boca de tothom avui dia. Una societat tan tradicionalista i aïllada i, alhora, tan precursora en molts àmbits. Rallam de feminisme? Com en rallam? Ens enfrontem als estigmes i als prejudicis que comporta? Com ho fem? A cada programa rallarem amb almenys un agent protagonista que pugui il·luminar-nos i donar-nos pistes en aquest sentit.

ESCOLTA'L!
La Mar de Contes, amb Andrea Oyamburu, és un programa dedicat als contes de tradició oral i d’autor. Un racó per xerrar i reflexionar sobre el paper que ha tingut i té l’oralitat tant a Menorca com en el món, juntament amb lectures (dramatitzades o no) de contes i rondalles. Pretén generar un espai on la tradició oral sigui la protagonista, a través de contes, rondalles i converses amb aquells que la practiquen. La finalitat és apropar, recuperar i compartir contes de tradició que formen part de Menorca i d’altres parts del món. 
ESCOLTA'L!

La poeta i rondallaire Maria Galetta és la responsable d’aquestes Paraules Majors, on vàries persones “majors” (en edat, no en esperit) es reuneixen per tenir una petita conversa, distesa, amena, divertida i sense embuts sobre diversos temes: amistat, entreteniment, sexe… Unes paraules majors, altes,orgulloses, plenes de saviesa i experiència, que són tot un goig poder escoltar.

ESCOLTA'L!

Amb la participació i col·laboració de l’Associació de vesines des Mercadal, aquest programa permetrà donar veu a les persones que habiten el municipi des Mercadal, fent tertúlies que aproximin les lectures, la gastronomia local i les propostes culturals dels vesins i vesines del poble.

ESCOLTA'L!
Neix el primer projecte de Patrimoni Sonor de la Mediterrània, amb Menorca i Es Far Cultural com a socis impulsors. Es FAR treballa des de fa anys en la línia estratègica de la creació sonora. L’any 2017 es va celebrar la 1a edició d’Arts al Nord al Far de Cavalleria i fins al passat octubre 2021 s’han fet quatre edicions. En l’última edició, Arts al Nord va fer un gir significatiu, obrint-se a la creació en art sonor i música experimental a través d’una residència a la Casa d’Artistes (Es Mercadal).
ESCOLTA'L!