La creació artística i la calç s’uneixen en una nova convocatòria

El tret de sortida seran unes jornades divulgatives sobre la calç que es celebren a la seu del CACiS El Forn de Calç (Calders, Catalunya) el dissabte 8 de juny de 2024.

 

Unes jornades amb professionals especialitzats en aquest element del patrimoni cultural immaterial, com és la calç i que tenen com objectiu poder facilitar un context comú al voltant de la calç i la geologia mediterrània de Calce, Calders i Menorca, tant en termes agrícoles, arquitectònics, històrics, entre altres. Per altra banda, donar a conèixer el context dels tres centres de creació implicats (centre de creació Casa d’Artistes, la residència 3C i el centre de creació CACiS) com a espais estimuladors per al desenvolupament de projectes de recuperació del patrimoni cultural immaterial des d’una perspectiva innovadora i creativa.

Aquesta jornada de divulgació serà una activitat oberta al públic general i, en especial, als artistes interessats a participar en la realització d’un projecte d’investigació i creació artística que es desenvoluparà en la segona fase del projecte, la qual consisteix en una residència itinerant pels tres territoris i respectius centres de creació artístics. L’activitat es podrà seguir presencial al Cacis (Calders) i, també, s’emetrà en format streaming.

Calç és un projecte finançat per Euroregió Pirineus Mediterrània, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca.

 

——–

El programa de la jornada és el següent:

9.30 h Presentació del projecte CALÇ a càrrec de Marina Enrich. Responsable del centre de creació Casa d’Artistes (Es Mercadal, Menorca).
9.45 h Presentació de l’associació 3C i del projecte de residències artístiques, a càrrec d’Alessandra Monachesi.
10.15 h Presentació de l’associació d’Amics del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de Calç i del projecte de residències al CACiS, a càrrec de la coordinadora del centre Roser Oduber.
10.45 h Presentació de l’associació Es FAR Cultural i del centre de creació Casa d’Artistes, a càrrec de la gestora de l’espai Marina Enrich.
11.45 h Ponència a càrrec de Jaume Perarnau, director del Museu de la Tècnica i les Ciències de Terrassa. Context de la calç a Catalunya.
12.45 h Ponència a càrrec de Ferran Climent Costa, director Científic Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. Context de la calç a Catalunya.
13.45 h Conclusions del matí i torn de preguntes.

 

PAUSA

16 h Ponència a càrrec d’Antoni Camps Extremera, director de l’empresa Talaia Cultura i investigador del patrimoni cultural immaterial de Menorca de l’Institut Menorquí d’Estudis. Context de la calç a Menorca.
17 h Ponència a càrrec del catedràrtic de la Universitat de Perpinyà i especialista en toponímia Joan Becat. Ponència en el context de la calç a Calce (Occitània).
18 h Conclusions finals i preguntes.

Ràdio Far

hola@radiofarmenorca.com
Sense comentaris

Publica un comentari